Wibac B wint 34ste Duveltornooi

Wibac Heren B won afgelopen weekend het eigen Duveltornooi,

dat al aan 34ste editie toe is.

Aaron Vanhauwaert is de kersverse kapitein van het team.

De tornooiwinst is een extra motivatie voor de nakende seizoenstart.

 

                                          

De organisatie koos ervoor om deze editie alle Wibac-ploegen in te zetten, opent de 33 jarige vleugelspeler Aaron Vanhauwaert uit Bissegem.

Wibac B won in de voorronde overtuigend van de recreanten.

Wibac A verloor daarnaast nipt met een punt en twee gemiste vrijworpen van de Corpo.

De dag nadien won Wibac A met een buzzershot en dus twee punten verschil van de recreanten in de troostfinale.

De finale werd door ons, Wibac B, uiteindelijk makkelijker dan verwacht gewonnen van een sterk team zoals de Corpo

We speelden heel gefocust en blonken uit in de defence.

Voor het eerst namen enkel Wibac-ploegen deel aan het tornooi: Wibac Recreanten, Wibac Old Green Corpo, Wibac A en Wibac B.  Ook speelden de U10, U12 en U14 in de voormiddag en de damesploeg kort na de middag.

Het Duveltornooi geeft het startschot van het nieuwe seizoen en zorgt voor extra voorbereiding daarvan. Het vijfde quarter in de cafetaria is bovendien een perfecte teambuilding, lacht Aaron.  Door het ontbreken van externe ploegen lag het supportersaantal lager dan vorige edities.  Alle Wibac-ploegen brengen zowat dezelfde gekende gezichten met zich mee.  De opbrengst gaat naar de Clubkas, wat ervoor zorgt dat de kosten voor elke speler laag kunnen gehouden worden.

We zijn maar de B-ploeg en de Corpo bestaat grotendeels uit spelers uit de A-ploeg die eind vorig seizoen beslisten van daar een punt achter hun basketcarrière te zetten.  We hadden daarom vooraf niet verwacht dat we het tornooi zouden winnen.  Ik denk trouwens dat het de eerste keer is dat de B-ploeg het tornooi wint.

EXTRA MOTIVATIE

We hebben vier nieuwe spelers: Tom Vanstraeseele, Martijn Denorme (beiden vleugels) en Angelo Desnijder (forward/center) waren allen zogenaamde vrije spelers en hebben dus eventjes stil gezeten. Elke training worden ze opnieuw sterker.  Er is zeker kwaliteit te vinden. 

Ook Maikel Demyttenaere heeft opnieuw de basketschoenen aangetrokken en is zeker en vast een meerwaarde voor ons.Hij speelt op de 5.

 

Sowieso spelen we elke match om te winnen en hopen we om hiermee aan de top te eindigen dit seizoen. De winst van het Duveltornooi geeft ons extra motivatie.  Mijn ambitie is kampioen, knipoogt Aaron.  Nieuweling Tom is even uitgevallen door een enkelblessure. Martijn heeft last van de lies.  Zoals vermeld hebben ze even stil gelegen en zal dit de reden zijn.  Trainen is de boodschap !

 

 

 

 

 

 

 

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams