BBC Wibac DSEA - Wytewa DSEB: 58-69

07/09/2019

Eerste competitie wedstrijd tegen het sterke Wytewa, geteisterd door vele afwezigen, maar versterkt met 4 tal 1ste landelijken.  Wibac startte met Karo, Pauline, Emma, Jus en de prille Lieze. Met aangenaam spel en steeds de juiste speelster te vinden,  liepen de lokalen onder het aanvallend geweld van Pauline en Lieze  13-8 uit na 5 minuten. Niet tegenstaande de zwartjes veel kleiner waren  bleven zij strijden onder de borden maar moesten te veel aanvallende rebounds toestaan en zo kon Roeselare terug komen tot 19-18 bij het einde van het eerste quart.

Het tweede quart kende een moeilijke start. Wytewa, reeds overgegaan naar zone, maakte het nu moeilijker om te scoren maar ook Wibac verdedigde sterk met als gevolg een 19-20 stand na 5 minuten. Na de aanpassing tegen de zone kreeg men weer de bal door het net en beide ploegen hielden stand. In de slotseconde kon Wytewa een kleine kloof slaan om te gaan rusten met 32-35.

Na de pauze  bleven de Winkel- girls collectief weerstand bieden. Iedereen gaf het best van zichzelf  en men bleef in het spoor met 39-40 na 4 minuten. Drie minuten later  namen ze zelf weer de leiding over 47-46 om te eindigen met een 51-51 stand.

In het vierde quarter wilde  Wibac van geen  wijken weten. Met knap ploegspel hielden ze goed stand tot 57-57 tot de laatste 4 minuten. Balverlies en wat minder secuur verdedigen  liet Wytewa toe de overwinning naar zich toe te halen met 58-69. Een sterke en stevige prestatie van een team dat met de nodige spelaanpassingen een leuk seizoen kan doormaken.

 

Speelden : Lieze 11, Caro 3, Pauline 23, Emma 5, Jus 5, Jana, Lies, Launy 3, Merel, Syme 7

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams