Deerlijk Zwarte Beren - Wibac Old Green: 66-70

14/10/2019

Maandagavond 20u45 - verplaatsing naar de Gaverhal in Deerlijk waar de Zwarte Beren ons partij zouden geven.

Dat iedereen uitkeek naar deze confrontatie bleek al enkele dagen in de groep. Eerste serieuze test tegen een sterke tegenstander. 11! spelers zouden het beste van zichzelf geven. Beide ploegen begonnen aanvallend moeizaam aan deze topper. De Beren startten sterk en liepen uit tot 12-5. Op geen enkel moment sloeg er paniek in de ploeg en vooral door David en Daan eindigden we het eerste quarter met een 14-16 voorsprong. Deerlijk liet echter niet begaan en door fysiek basket liepen ze maximaal uit tot 27-20. Tijd voor een bezoekende time-out om tot wat tot rust te komen en een beetje bij te sturen waar nodig. We gingen rusten bij een 32-28 achterstand. Na de rust vonden we makkelijker de vrije man of knalde Manu lekker enkele bommen binnen. De verdediging werd scherper en resulteerde in een 11-21 tussensprint. Het laatste quarter werd aangevat bij een 43-49 voorsprong. De Zwarte Beren drongen aan maar geraakten nooit langszij. De broertjes Hamers gingen verder op hun élan en zo behielden we steeds een kleine voorsprong. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist vanop de vrijworplijn.

Verdiende 66-70 overwinning tegen een sterke tegenstander!

We onthouden ten eerste dat we nooit in paniek slaan als het allemaal wat moeilijker loopt. Ten tweede dat we ALLE spelers nodig hebben die op het blad staan, wat een mentaliteit alweer! En ten derde dat we het ons zelfs kunnen veroorloven om mislukte pasjes achter de rug te doen (nietwaar Backy? 😂), onnozele dribble skills tentoon te spreiden die tot niets leiden (nietwaar Yoeri 🥴) om tóch nog een beetje de spanning erin te houden.

Maar vooral, we hebben ons geamuseerd in deze aangename wedstrijd. Niet onbelangrijk - scoorden NIET voor de Old Green: Ollie, Tomke, Stijn en Yannick. Maar jullie inzet was aanstekelijk. 😉👍 scoorden dan weer wel: Daan 9, Yoeri 6, Jonas 4, Backy 8, David 16 (MVP! 💪), Wimme 10 en Manu 17.

Laatste wedstrijd uit de heenronde, moeilijke verplaatsing naar de Spurs. See ya!

Grts,

 

Marc

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams