Kortrijk Spurs- Wibac Old Green: 57-68

22/10/2019

Dinsdagavond 21u15, laatste wedstrijd van de heenronde in en

tegen het sterke Kortrijk Spurs.
Hoe luidt het spreekwoord alweer? “Hoe langer een zegereeks, hoe dichter men bij zijn eerste verlies komt…”
De wedstrijd dan 😉: uiteindelijk waren 9 ‘Old Greeners’ opgedaagd voor deze wedstrijd. De Spurs openden direct met een bom maar Manu antwoordde gevat met… een iets verdere bom 👌
Het eerste quarter was gelijkopgaand maar onze verdediging stond nog niet scherp genoeg. 5 driepunters kregen we maar liefst tegen. Om het met de woorden van Bob Peeters te zeggen: “Dan weet je dat het moeilijk wordt”.😳
21-19 dus en even bijsturen bij het begin van het tweede quarter. Defense aanscherpen was de opdracht. Hierin beperkten we de Spurs tot slechts 7! schamele puntjes. Offensief ging de bal goed rond naar de vrijstaande speler. 4 driepunters gooiden we door het netje. Quarterstand 7-16… Rusten dus bij een 28-35 voorsprong. Misschien dachten we dat de wedstrijd al binnen was maar in het 3de quarter kwamen de Spurs 41-35 voor na een 13-0 tussensprint. Aanvallend werd de oplossing niet gevonden en verdedigend stonden we te slapen. Een broodnodige time-out van coach Wim moest de rust terug in de ploeg brengen. Verdedigend sloot het weer goed in het midden en aanvallend knalden David en Wimme belangrijke drietjes binnen. Het laatste quarter vatten we aan bij een 49-49 gelijkstand. Het momentum was al enkele minuten voor de Old Greeners en dit lieten we niet meer los. We knalden rustig verder en de veer bij de Spurs was gebroken.


Quarterstand 8-19 en de wedstrijd was binnen. 57-68 eindstand…

Zesde opeenvolgende overwinning en ongeslagen gaan we de herfststop in 👏 Ten eerste onthouden we dat we als ploeg nooit het kopje laten hangen en er – zoals al dikwijls – blijven voor gaan. Ten tweede dat we liever driepunters binnenknallen dan vrijworpen: 15 bommen (waaronder 5 van Tomke!) tegenover slechts 3 vrijworpen op 14 of zo 😳die tellen dan ook voor 3 keer zoveel hé, misschien vandaar…😂
Ten laatste dat het gevaar van – zoals al dikwijls – van overal kan komen. We konden het ons zelfs weer permitteren om easy baskets netjes te laten liggen. Te vroeg een wedstrijd belissen is ook niet altijd leuk voor de supporters 😂 Om even terug te keren naar het begin: “Hoe langer een zegereeks; hoe dichter men bij zijn eerste verlies komt? “ NOT FOR US, BABIES! 💪💪
Enkele interessante weetjes: als enige ploeg van alle reeksen zijn we ongeslagen! We hebben een bonus van +132 punten. Herfstkampioen dus! Niet dat het iets uitmaakt voor het vervolg maar kom, ’t is goe voor de moraal ✅


Scoorden voor Wibac Old Green: Tomke 15 (5 bommen!), Daan 6, Jan 3, Ollie 6, David 13 (4 bommen!), Wimme 14 (3 bommen!), Patje 2 en Manu.

Een iets belangrijker detail: Yoeri scoorde niet, pakte zelfs niet uit met enkele fenomenale dribble skills maar we hadden we hem nodig, zoals we iedereen altijd nodig hebben. Achteraf werd zoals dikwijls nagekaart over de aangename wedstrijd en verdiende overwinning. 😂 See ya!

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams