Rapid Langemark HSE A – Wibac BBC HSE A: 88 – 61

04/01/2020

Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was Nils terug beschikbaar na 5 maanden blessureleed. Het slechte nieuws voor coach Tom is dat Thomas voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is wegens schouderkwetsuur.

Voeg daarbij de afwezigheden van Bram, Miguel (werk), Tim en –last minute afgezegd – Sander en er bleven nog 8 dapperen over om Langemark partij te geven.

 

De groentjes, voor de gelegenheid in het wit, startten uitstekend. 6 – 11 na 4 minuten en 12 – 17 na 7 minuten met vooral Toon aan het kanon en samen met  driepunters van Nils werd het einde van het 1ste kwart bereikt op een 18 – 24 tussenstand.

 

Bij aanvang van het 2de luik keerde de thuisploeg onmiddellijk terug tot 23 – 24. Driepunters van Nils & Dennis zorgden terug voor wat ademruimte bij 25 – 30 maar konden niet verhinderen dat Langemark voor een 1ste maal de leiding overnam bij 35 – 32. Weer driepunters van Yorben en Nils zorgden voor 35 – 38 en de rust werd bereikt op een 43 – 44 tussenstand.

 

Bij het begin van het 3de schijfje sloeg de thuisploeg toe: 53 – 46 na 4 minuten. Onze groentjes bleven aanklampen tot 55 – 54 maar moesten dan de rol lossen. 63 – 54 op het halfuur.

 

In het laatste quarter bleef Langemark maar scoren en de bezoekers konden niet meer voor antwoord zorgen. 73 – 58 na 5 minuten en wedstrijd definitief over vooral daar de groentjes weer overhaast te werk gingen en er ook fysiek doorzaten na de rust.

 

Eindstand: 88 – 61.

 

Wij zagen wel de beste eerste helft van het seizoen van onze groentjes. Als zij er in slagen dat niveau een volledige wedstrijd aan te houden is er nog niets verloren in de strijd voor het behoud. Voorwaarden zijn echter, buiten het geloof in eigen kunnen, grinta en motivatie, dat iedereen tweemaal per week komt trainen en geen afzeggingen meer op het ogenblik dat de match praktisch moet beginnen.

 

Dikke proficiat aan de aanwezige spelers voor wat zij getoond hebben en dit zeker in de eerste 2 quarters.

 

Speelden: Dennis Defour 5, Yorben Deschynck 10, Maarten Haeck 8, Maarten Vandewalle 4, Jan Debusschere 4, Toon Vancoillie 12, Nils Vandewoestyne 16 & Arne Vandenbroucke 2.

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams