Dames 1ste prov.  Wytewa DSE B– BBC Wibac DSE A: 66-58

05/01/2020

Tegen de tweede in de stand had men af te rekenen met 7 afwezigen. Dus met 6 waarvan Barbara haar 1ste wedstrijd, de piepjonge Rhûne, en Marlies, Syme, Launy en Jana.

Uiteraard was er een aangepast verdedigend concept en de bezoekers hadden wat moeite om de eenheid te zoeken en daarvan kon de thuisploeg profiteren om in het eerst quarter een 17-3 neer te zetten.

Het tweede quarter werd de cohesie gevonden en de bezoekers die zeer collectief speelden kwamen terug in de wedstrijd. Gestart met een 4-9 na 5 minuten gaf dit verder vertrouwen aan het team die speelde met een ongebreidelde inzet.  Iedereen zorgde voor een bal door het net en verdedigend zorgden de bezoekers dat de lokalen het lastig kregen. Fysisch was het overleven maar Wibac beet op zijn tanden en kon het tweede quarter afsluiten met 20-21.

Wibac bleef zich verder verdedigen en lukte erin om na 4 minuten stand te houden en een 7-7 neer te zetten. Wibac kwam op 7-13met nog 2 minuten te gaan maar Roeselare reageerde en kon in de laatste minuten weer de bovenhand nemen. Het werd 17-14 in het derde quarter. Stand was 38-54.

Niettegenstaande een zware foutenlast, 4speelsters met 4 fouten werd met volle overgave het vierde quarter aangevat. De vermoeidheid werd verbeten en weer speelde Wibac met volle overgave. Iedereen gaf weer het beste van zichzelf. Met de nodige afwerking sloop Wibac wat dichterbij. Met de nodige collectiviteit en op het goede moment een persoonlijk initiatief werd opnieuw Wytewa in bedwang gehouden. Wibac verloor Marlies met 5 fouten maar Rhûne deed meer dan haar best. Uiteindelijk werd dit quarter afgesloten met 12-20. Einduitslag :  een verrassende  66-58 !!!

Een dikke pluim aan Launy, Jana, Marlies, Syme, Barbara en Rhûne en ook een verdiend applaus. Prachtig resultaat !! Totaal 10 !! 3 punters

Scoorden : Syme 9 (1), Barbara 10 (2), Marlies 10 (1), Launy 15 (4), Jana 11 (1), Rhune 3 (1)

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams