Dames Wibac – Blue Cats Ieper  72-48.

11/01/2020

Opnieuw met een 4 tal afwezigen maar met  8 strijdlustige speelsters werd de wedstrijd  gestart en werd Ieper overrompeld. Onder impuls van Syme en Lieze kwam Wibac  10-3 voor. Verdedigend werden de instructies piekfijn uitgevoerd en met de bijgekomen Pauline ging het vlot naar 17-9 bij het einde van het eerste quart.

Het tweede quart werd er verder goed verdedigd  en aanvallend bleven de lokalen secuur. Jana en Lies zorgden voor de nodige verdedigende rebounds en konden weer Syme aan het werk zetten. Jammer Lies liep tegen haar derde fout aan en werd vervangen door Marlies. Die kweet zich uitstekend van haar nieuwe taak. Na 5 minuten kreeg een Collectief Wibac een 11-5 op het bord. Het was aangenaam om te zien. Even een dipje en Ieper kon daar iets van profiteren met een 0-6 maar Kjenta zorgde met de 5de driepunter van de wedstrijd voor een 20-15 score. Ruststand 37-24.

Bij de start van het derde quarter was Wibac bij de pinken en kon weer starten met een 9-3. De bucket werd verder afgesloten en Ieper had al moeite om een gaatje te vinden. Fysisch werd het nu zwaar maar de thuisspelers beten op hun tanden. Met volle overgave bleef men de korf verdedigen en kon men meerdere leuke aanvallen versieren en kon men de kloof verder uitdiepen via een 20-13 naar 57-37 onder impuls van een sobere en niet opvallende Pauline.

Het vierde quarter  zag men weer een speels startent Wibac . Niks meer wilde lukken voor Ieper, zelfs het coachbord moest eraan geloven in meer stukjes dan punten. Na 14-4 kreeg de hardwerkende en onvermoeibare Syme, die had gezorgd dat het collectief raderwerk bleef verder draaien, haar verdiende rust. Rhune kreeg de kans om haar temperament te laten zien. Met 15-11 kon men de wedstrijd afsluiten en was de eindstand 72-48. Een heel dikke proficiat na deze puike vertoning van Lieze, Pauline,  Syme, Jana, Lies , Marlies,  Kjenta en Rhune. Opvallende afwerking met 29/50 van shots (58%) en 7/11 van vrijworpen (63%).

Scoorden : Lieze 10, Jana 2, Pauline 20, Syme 21, Lies 2, Kjenta 9,  Marlies 8, Rhune.

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams