Olympos Marke HSE A – Wibac BBC HSE A: 69 – 57

18/01/2020

In deze belangrijke wedstrijd met het oog op degradatie nam de thuisploeg de beste start 4 – 0. Onze groentjes kwamen terug tot 9 – 9 en een driepunter van Yorben zorgde voor de eerste voorsprong van de bezoekers 9 – 12. De wibacboys bouwden na 6 minuten een 11 – 17 voorsprong uit maar konden niet verhinderen dat Marke na het eerste kwart de achterstand herleid had tot 19 – 21.

In het tweede schijfje nam de thuisploeg de leiding over met 22 – 21 maar de groentjes sloegen terug en bouwden na 6 minuten een 25 – 33 voorsprong uit. Na een time-out van de thuiscoach herleidden zijn troepen de achterstand tot 30 – 33. Dan was het de beurt aan coach Tom om een time-out te nemen waarna de groentjes terug 31 – 37 voorkwamen. Twee balverliezen zorgden er echter voor dat de thuisploeg de achterstand aan de rust tot 36 – 37 kon herleiden.

Bezoekende balverliezen liepen trouwens als een rode draad door de eerste wedstrijdhelft.

 

Na de rust liepen de groentjes terug uit tot 40 – 47 (6de minuut) maar moesten de thuisploeg tot 46 – 49 laten terugkeren op het halfuur.

 

In het laatste quarter hadden de meegereisde supporters een déjà-vu. Wibac stuikte fysiek in mekaar, konden na amper scoren, bij sommigen stond  het vizier trouwens al de ganse match niet op scherp, en moest de zo belangrijke drie punten aan de thuisploeg laten.

Eindstand: 69 – 57

 

De toestand in de degradatiestrijd is nu ernstig maar nog niet hopeloos. Moest iedereen tweemaal per week komen trainen, zodat er aan de fysieke paraatheid kan gewerkt worden, is er nog zeker niets verloren.

 

Speelden: Dennis Defour 2, Yorben Deschynck 9, Maarten Haeck 5, Bram Vercaigne 14, Jan Debusschere 6, Toon Vancoillie 2, Sander D’Hespeel 7, Nils Vandewoestyne 6, Tim Lauwers 4 & Arne Vandenbroucke 2.

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams