Wibac BBC Sint-Eloois-Winkel DSE A BBC Desselgem DSE A: 53-49

15/02/2020

Zonder de gekwetsten Pauline W en Emma maar met de terug gekeerde studenten werd er partij gegeven tegen Desselgem.  Het was moeilijk bij de aanvang met een 5-5 na 5 minuten spel. Het basket was stroef met veel verkeerde passen  en onbenutte shots. Uiteindelijk werd het 10-10 bij het einde van het eerste quart. Het tweede quart was er een om van te blijven dromen. Collectief ging men er tegen aan. De verdediging werd sterk verzorgd en aanvallend liep het als een trein. Twee punters en drie punters vlogen door het net terwijl er bij de bezoekers niets meer ging. Wibac kon nu aanvallend rekenen op een sterke Launy, Syme en Jana en verdedigend staken Marlies, Kjenta en Lies een tandje bij. Op het bord verscheen een 13-0. Wibac bleef verder doorspelen met prima ploegspel  en kwam uit op een 21-1 !! bij het einde van het tweede quarter. Ruststand 32-11. Aanvankelijk bij de start van het derde quarter ging men verder op zijn elan en dan stokte het plots. De bezoekers gingen nu veel harder spelen en een lakse scheidsrechter liet veel toe. Zelfs een hand in het gezicht duwen kon en mocht en volgens hem was er niks aan de hand. Hopelijk kan men binnenkort ook rekenen op een”VAR”.  Veel balverlies, spelen in een hoop , ballen droppen naar de verkeerde kant en een minder verzorgde defence zorgde voor een 6-14 stand bij het einde van het derde quarter. Het vierde begon met een vrijworp en een driepunter en dan was de kous af. Niettegenstaande de genomen minuten werden de consignes verder verwaarloosd met als gevolg dat de bezoekers onrustwekkend dichterbij slopen. Men verloor Karo met kniekwetsuur en vervolgens Launy met 5 fouten. Met nog 8 seconden te gaan en bij een 42-40 stand mocht wibac de  bal ingooien. Desselgem beging een overtreding op die poging tot ingooien maar de ref deed, zoals hij reeds de ganse wedstrijd gedaan had, alsof zijn neus bloedde. Gevolg Desselgem in balbezit, een lacune in de lokale verdediging  die resulteerde in een 42-42 score met bijkomende verlenging. Het bleef spannend en het werd 7-7 en uiteindelijk zorgden Syme en Lies voor de korven van de verdiende overwinning. 53-49.

Speelden : Syme 14, Karo 3, Lies 6, Jana 12, Marlies 3, Launy 10, Lieze, Kjenta 5, Merel, Rhune, Pauline V.

Delen!
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Verslagen per teams