BBC Wibac DSE A - Basket Desselgem DSE A: 61-59

Bijgewerkt: 11 okt 2020

Eindstand: 61-59


1ste kwart: 09-18

2de kwart: 16-16

3de kwart: 22-11

4de kwart: 14-14


De wedstrijd kon niet slechter beginnen want amper gestart stond er 0-7 op het bord na domme balverliezen. Het leek dat wibac zich herpakte tot 4-7..maar het kon verkeren. Desselgem nam het heft in handen en kon het eerste quarter afsluiten met een 9-18. Het tweede quarter zag er beter uit. Op iedere desselgemse korf reageerde Wibac. Het lokale spelniveau verbeterde langzaam maar dichter kon men nog niet komen. Men had reeds wat foutenlast en Launy en Marlies moesten noodgedwongen naar de bank. Pauline en Karo deden het niet onaardig en men kon rekenen op een stevig verdedigende Lies. Het werd 16-16 in dit quarter en een ruststand van 25-34.

Na de herneming zagen wij een verbijsterend Wibac. Onder impuls van een ontketende Lieze en sterk gesteund door een niet afgevende Syme werd de achterstand langzaam weggewerkt. Lies lukte een prachtige korf en Launy wilde ook niet achter blijven en kwamen zo bij de 8ste minuut op 42-43 en vervolgens de 47-45 stand op het bord bij het einde van dit quart. In het laatste quart kreeg Jana de score naar 53-47. Om beurten werd er gescoord en de spanning was te snijden. Launy en Marlies hadden 5 fouten maar Pauline bleef nu ook overeind in deze harde betwiste eindfase. Het werd 61-59 op 13 seconden van het einde. Desselgem mocht de bal ingooien en dit duurde te lang. Balbezit Wibac. Wibac ten aanval maar een interceptie van Desselgem en de bal ging buiten…Met nog 4 seconden te gaan Inbounce Winkel….een rare pas betwisting van de bal ….en de match was gedaan.

Een puike collectieve overwinning !!!! met puik ploegspel en een knappe verdediging vooral het derde quart.

Hoe onsportief kan men zijn !!!!! Op het veld werd er hard maar fair gespeeld maar de bezoekende aantekenaar die vond het nodig om 2 punten bij hen bij te schrijven, vervolgens een driepunter aan te tekenen met een 2 punter en daarop een korf van Wibac niet te noteren. Hun beste speelster maakte haar derde fout maar werd niet genoteerd tot na een tussenkomst van de ref !!!! Als dat de spirit is dan blijf je beter thuis.


Speelden voor Wibac:

Lieze Verhagen 18, Jana Masson 4, Nienke Dejan 0, Karo Bonte 7, Launy Derck 9, Syme Bonte 13, Rhûne Cottyn 0, Marlies Devos 0, Pauline Verfaillie 8, Lies Vande Meulebroucke 2

Recente blogposts

Alles weergeven

B. C. Blue Stars Brugge - Wibac 42-63

Beker van West-Vlaanderen Dames : Blue stars C- Wibac 42-63 Bij de aanvang van de wedstrijd was het de kat uit de boom kijken en na de 5 punten voorgift kwam Wibac in een minimum van tijd terug tot 5-

Recente berichten