Holstra Wevelgem DSE B - BBC Wibac DSE A: 67 - 36

1ste kwart : 12-9

2de kwart : 16-4

3de kwart : 16-12

4de kwart : 23-11


Na een goede eerste competitiewedstrijd trokken we vol vertrouwen naar Wevelgem, een ploeg die serieus vernieuwd was en waar we eigenlijk bitter weinig over wisten.


Helaas moesten we vandaag Karo missen op de guard.


We starten goed aan de wedstrijd en konden Wevelgem lange tijd het scoren beletten. Helaas kwamen we in dit quarter zelf ook bijna niet tot scoren. Na 5 minuten nam Wevelgem de wedstrijd in handen na enkele rake driepuntshots. Stand na het eerste kwart: 12-9.


Tweede quarter ging van kwaad naar erger. Wij raakten maar niet in ons spel en het leek alsof iedereen lood in de benen had. Wevelgem vond vlot de weg naar doel en wij wilden veel te snel naar de basket. Het ploegspel was zoek en we maakten fout na fout. Ook de time-outs hielpen echter niet om Wibac terug in de wedstrijd te krijgen. Stand bij de koffie: 28-13.


De coach probeerde in de rust zijn speelsters op scherp te krijgen. Het had een quarter lang effect maar Wevelgem bleef de tweede helft goed bij shot. Wij haalden helaas ons niveau van anders niet en bleven achter de feiten aanlopen.


Niemand kon vandaag verandering brengen in de situatie en de coach bleef de hele tweede helft dan maar roteren waar nodig. Lag het aan het late wedstrijduur op zondag? Het mag geen excuus zijn maar voor de coach en de supporters was het alvast een raadsel.


Tijdens het vierde kwart was het beste eraf bij de spelers die in de tweede helft toch met meer inzet speelden. Wevelgem bleef vlot scoren vanop afstand en won uiteindelijk met 67-36. Een meer dan verdiende overwinning voor Wevelgem dat uitzonderlijk bij shot was vandaag.


Aan ons om hier veel uit te leren en ook als het moeilijk loopt mekaar te blijven aanmoedigen op het veld. Volgende wedstrijd gaan we op bezoek bij Ieper. Hopelijk spelen we daar terug een mooie wedstrijd. Het is weer op zondag, maar laten we het dit keer niet als excuus inroepen?

Een gewaarschuwd man is ...


Speelden voor Wibac:

Lieze: 6, Jana: 4, Emma: 4, Nienke: 2, Launy: 5, Syme: 6, Chayenne: 0, Lies: 0, Marlies: 2, Pauline: 7 en Rhune: 0.


Recente blogposts

Alles weergeven

1ste kwart : 21-10 2de kwart : 12-12 3de kwart : 21-13 4de kwart : 7-12 Onze laatste wedstrijd van het seizoen mochten we thuis afwerken tegen Blue Stars Brugge. De heenmatch enkele weken geleden ging

1ste kwart : 24-13 2de kwart : 17-7 3de kwart : 18-14 4de kwart : 24-14 Onze tweede match van het weekend. Gisteren op verplaatsing naar de nummer 3 uit het klassement, vandaag naar de nummer 2. Opnie

1ste kwart : 16-10 2de kwart : 14-11 3de kwart : 18-10 4de kwart : 13-14 Onze tweede week op rij een vrijdagavondmatch. Dit keer was de bestemming Oostende, dat op een derde plaats staat in het klasse

Recente berichten