House of Talents Kortrijk Spurs D - BBC Wibac DSE : 52 - 54

1ste kwart : 10-10 2de kwart : 18-15 3de kwart : 10-10 4de kwart : 14-19

Vandaag maakten we de verplaatsing naar Kortrijk. Voor Valentine was het meteen haar eerste match voor Wibac. Op papier is Kortrijk een team met meer ervaring. Dat bleek alvast uit de heenmatch. Zonder grote verwachtingen begonnen we de match. We kwamen 0-2 voor en Kortrijk bleef het moeilijk hebben om te scoren. Wij bleven het beste van onszelf geven en dat loonde in een 10-10 na quarter 1.

Het tweede quarter ging Kortrijk duidelijk op zoek naar de voorsprong. Ze bleven echter problemen kennen met onze hoge druk. Wij hielden ook op de moeilijkere momenten de controle over de wedstrijd en gingen steeds verstandiger als team spelen. Het tweede quarter maakten we enkele foute beslissingen in defense en gingen rusten met een 28-25 stand. Onze dames hadden honger en gingen gaandeweg meer in hun kansen geloven. De dames van Kortrijk daarentegen waren enigszins verrast van de ruststand.

Voor we het veld opkwamen voor de tweede helft was iedereen ervan overtuigd dat er misschien wel meer in zat vandaag. Een slechte start van het derde quarter konden we ons nu absoluut niet permitteren. De wedstrijd bleef goed in evenwicht en kort voor het eind van het derde quarter maakte Kortrijk voor het eerst een kloof van 7 punten. Maar tijdens de time out voelden we al snel dat de dames zich daar niet gingen bij neerleggen. Met enkele rake bommen kwamen we terug langszij. Stand na quarter 3: 38-35.

In het vierde quarter moest het gebeuren. We gingen steeds meer geloven in onze aanval en bij momenten lukte dan ook alles wat we probeerden. We kwamen met een rake driepunter zelfs voor het eerst 2 punten voor met nog een dikke minuut te spelen. Kortrijk scoorde nog tegen. 52-52. De spanning was te snijden aan beide kanten.

Met nog 2 seconden te spelen was Kortrijk in balbezit op de eigen speelhelft. Syme ging met veel lef druk zetten en stealde als het ware de bal, werkte nog keurig af ook en de stunt was een feit. Een ferm verdiende overwinning voor onze dames die 4 quarters lang het beste van zichzelf gaven. Dikke proficiat, wat een spanning van begin tot eind. Zo moet het zijn!!! De vele supporters zagen dat het goed was. Op naar volgende week, hopelijk opnieuw een goede wedstrijd, dit keer tegen Waregem, waar we door corona nog niet tegen speelden.

Speelden voor Wibac: Valentine: 0, Jana: 17, Karo: 0, Launy: 8, Syme: 15, Chayenne: 0, Lies: 2, Pauline: 0 en Marlies: 12.


Recente blogposts

Alles weergeven

1ste kwart : 21-10 2de kwart : 12-12 3de kwart : 21-13 4de kwart : 7-12 Onze laatste wedstrijd van het seizoen mochten we thuis afwerken tegen Blue Stars Brugge. De heenmatch enkele weken geleden ging

1ste kwart : 24-13 2de kwart : 17-7 3de kwart : 18-14 4de kwart : 24-14 Onze tweede match van het weekend. Gisteren op verplaatsing naar de nummer 3 uit het klassement, vandaag naar de nummer 2. Opnie

1ste kwart : 16-10 2de kwart : 14-11 3de kwart : 18-10 4de kwart : 13-14 Onze tweede week op rij een vrijdagavondmatch. Dit keer was de bestemming Oostende, dat op een derde plaats staat in het klasse

Recente berichten
Archief
Verslagen per teams