Wibac Dames - BBC DE Panne A: 51 - 20

Voor onze derde thuiswedstrijd van het seizoen kwam De Panne op bezoek. Een team dat net voor ons stond in het klassement. Aan motivatie dus geen gebrek bij onze dames. Het beloofde een spannende partij te worden.


Onze dames startten dan ook goed aan de wedstrijd maar het duurde toch enige tijd voor de eerste korf volgde. We toonden geduld in aanval en dat loonde. Ook op onze press vond De Panne weinig antwoord. Wibac liep zo uit tot 8-0. De Panne raakte moeilijk in zijn spel mede door onze goed georganiseerde defense.


Stand na het eerste quarter: 8-2.


Het tweede quarter startten we opnieuw goed maar we morsten met de kansen. We gingen vervolgens ook niet meer als team spelen en iedereen dacht plots zijn eigen kans te mogen gaan. Ons spel stokte en we hielpen zo De Panne in de wedstrijd te komen: 8-12.

Twee time outs en bijna een hele ploeg vervangen, bracht ons weer op de rails. We gingen alsnog rustten met een magere 14-12.


Iedereen besefte dat er anders ging moeten gespeeld worden. We startten het derde quarter goed met een rake driepunter van Karo. Vanaf dan gingen we drie versnellingen hoger spelen. De Panne wist niet meer van welk hout pijlen te maken. Het stond in een mum van tijd 34-18.


Het vierde quarter gingen we verder op ons elan en we speelden de match uit bij 51-20. De coach was tevreden over het geziene spel in de tweede helft en zag een sterke teamgeest. Alleen maar blije gezichten na de match. Proficiat dames, een knappe overwinning!

Hopelijk hebben we geleerd dat we het dit seizoen als ploeg moeten doen. Enkel als ploeg kunnen we mooie resultaten neerzetten.


Volgende week maken we de verplaatsing naar Oedelem. Hopelijk opnieuw met de juiste spirit.

Speelden voor Wibac:

Jana: 6, Emma: 0, Nienke: 2, Karo: 5, Launy: 0, Syme: 15, Lies: 2, Marlies: 10, Pauline: 11 en Rhune: 0.

Recente blogposts

Alles weergeven

1ste kwart : 21-10 2de kwart : 12-12 3de kwart : 21-13 4de kwart : 7-12 Onze laatste wedstrijd van het seizoen mochten we thuis afwerken tegen Blue Stars Brugge. De heenmatch enkele weken geleden ging

1ste kwart : 24-13 2de kwart : 17-7 3de kwart : 18-14 4de kwart : 24-14 Onze tweede match van het weekend. Gisteren op verplaatsing naar de nummer 3 uit het klassement, vandaag naar de nummer 2. Opnie

1ste kwart : 16-10 2de kwart : 14-11 3de kwart : 18-10 4de kwart : 13-14 Onze tweede week op rij een vrijdagavondmatch. Dit keer was de bestemming Oostende, dat op een derde plaats staat in het klasse

Recente berichten