top of page

GESCHIEDENIS

Untitled3.png

Het begon allemaal heel onschuldig op 13/03/1965. Bij de onderpastoor staken enkele mannen de koppen bij elkaar. Een week later was de kogel door de kerk. Wibac BBC werd geboren.

Na een jaar was de club definitief ingeburgerd. Onder leiding van Roger Verbeke speelden een reserven- en een kadettenploeg een volledige competitie. Ondanks de magere resultaten werden toch enkele zeges genoteerd (3 bij de reserven en 3 bij de kadetten waaronder tegen Athlon Ieper) en zelfs een gelijkspel voor de fanion. In het eerste jaar werd ook een trofee voor Fair-Play binnengehaald.

In 1966 vlotte het al een stuk beter. Door de inbreng van enkele jongeren (waaronder Carlos Van Marcke en Luc Commeene) werden 4 overwinningen genoteerd. Het ledenaantal van actieve spelers groeide tot 25. In 1967 werd aangetreden met miniemen Onder leiding van Luc Commeene werden na zes wedstrijden reeds drie zeges geboekt. Een eerste schuchtere poging met Baby-basket werd eveneens ondernomen. Het terrein aan de Smisseknok werd uitgerust met verlichting waaronder avondtraining mogelijk werd. Dit leidde meteen tot betere resultaten. In het seizoen 68-69 werd een mooie derde plaats in de eindstand bereikt.

Met het aantrekken van Willy Decavele werd voor het vijfde seizoen resoluut op de titel gemikt. Op het einde van het seizoen werden met Rozenbeka, Langemark en Wibac drie leiders genoteerd. Een eerste testronde haalde niets uit en na een tweede testronde werd Langemark tot kampioen gekroond. In het seizoen 70-71 werd voor het eerste een titel binnengehaald. Onder leiding van Ronny Desmet werd niet ??n keer verloren.

Voor het eerste seizoen in tweede provinciale werden enkele versterkingen aangetrokken. Trainer-speler Herman Deckmyn, andré Vanhee en Johan Van Waeyenberghe moesten voor een verlengd verblijf zorgen. Daar werd uiteindelijk niet in geslaagd. Voor het seizoen 72-73 werd aan een nieuwe start in derde gewerkt. In het kader van de actie "haal olympische minimum" werd opnieuw met minibasket gestart in de jongensschool.

Vanaf het seizoen 75-76 werd voor het eerste in de gemeentelijke sporthal gespeeld. De ambitie was opnieuw spelen voor de titel. Daarvoor werd opnieuw beroep gedaan op oefenmeester Ronny Desmytere.

bottom of page