top of page

BBC Wibac dames - Holstra Wings Wevelgem Moorsele A | 53 - 58

Q1: 15-17

Q2: 6-14

Q3: 14-10

Q4: 18-17


Vanavond opnieuw een topaffiche op het programma voor onze dames tegen de nummer 2 uit het klassement. Voor vele dames was het ook een blij terugzien met enkele Wevelgemse dames waar ze nog mee samenspeelden in Moorsele of Wevelgem. Ook de tribunes zaten vol voor deze mooie derby.

Beide teams startten wat zenuwachtig aan de partij en het duurde even voor de aanval aan beide kanten begon te draaien. Het eerste quarter verliep evenwichtig en beide ploegen deden haasje over. Wevelgem maakte de eerste scores: 0-3. Wibac reageerde hierop gevat en kwam 6-5 voor. Daarna nam Wevelgem terug de leiding over: 6-11. Opnieuw reageerden onze groentjes en draaiden de bordjes: 12-11. Wevelgem won uiteindelijk het quarter met 15-17. Tweede quarter kwam Wibac het best uit de startblokken en nam terug de leiding over: 20-19.

Dan nam Wevelgem de wedstrijd in handen en lieten we ons wat te makkelijk uit ons spel brengen: 21-31 bij de rust. Tijd om de kopjes bij mekaar te steken en na de rust de wedstrijd terug in handen te nemen.

Wevelgem liep bij de aanvang nog even verder uit: 25-38, maar dan vonden wij het welletjes. We knokten ons met een ijzersterke defense terug in de wedstrijd en Wevelgem kreeg het lastig. We knabbelden aan onze achterstand en wisten dit quarter binnen te halen: 35-41 na quarter 3. Het vierde quarter gingen we door op ons elan. Van 40-45 gingen de bordjes naar 46-48. Tot 53-56 bleef het uiterst spannend. Een scheidsrechterlijke beslissing op een cruciaal moment werd in ons nadeel gefloten en Wevelgem kon van op de vrijworplijn de zege veilig stellen. We knokten ons als team terug in de wedstrijd en dat verdient een grote pluim dames. Het was weeral net niet in een topper maar week na week worden we sterker als team. We spoelden gelukkig de wedstrijd goed door achteraf en dat is minstens even belangrijk. Toch terug een mooie wedstrijd gezien van de dames. Volgende week spelen we op verplaatsing in Wielsbeke.


Scoorden voor Wibac: Marie-Hélène: 4, Margot: 4, Karo: 2, Joyce: 6, Syme: 19, Sooi: 4, Elke: 4, Lies: 4, Delphine: 6, Jolien: 0, Marre: 0..

Scoorden voor Wevelgem: L.Degros: 18, M.Hubrecht: 12, K.Eeckhout: 7, M.Smessaert: 4, F.Vandeputte: 0, M.Hennin: 7, J.Vanlerberghe: 5, S.Eeckhout: 2, F.Collie: 2, E.Parmentier: 1.


0 opmerkingen

Comments


bottom of page