Bobcat Wielsbeke DSE A - Wibac BBC dames | 39-49

Q1: 2-12

Q2: 8-9

Q3: 7-12

Q4: 22-16

Vandaag maakten onze dames de verplaatsing naar Wielsbeke, een niet te onderschatten team. Een makkelijke wedstrijd zou het niet worden.

Onze groentjes startten dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd. Wielsbeke wist in het eerste quarter geen raad met onze goed georganiseerde defense. Wij sloegen al snel een kloof van 10 punten: 2-12. Tweede quarter gingen onze dames door op hun elan maar vergaten spijtig genoeg de kloof verder uit te breiden. Onze dames creëerden veel kansen maar werkten ze niet goed af. Stand bij de rust: 10-21.

Het derde quarter liepen we verder uit en bouwden een veiligere kloof uit van 16 punten: 17-33. Helaas moest de wedstrijd in het midden van het vierde quarter vijf minuten stilgelegd worden door een parking die “plots” moest ontruimd worden en enkele Wielsbeekse supporters die maar weinig sportief gedrag vertoonden ten opzichte van de refs en onze dames. Onze dames leken even aangeslagen door het onsportieve gedrag uit de tribunes. De Wielsbeekse dames haalden er precies moed uit en kwamen nog wat aandringen. Maar gelukkig lieten onze dames niet na de wedstrijd volwassen over de streep te trekken met een 6 op 6 van aan de vrijworplijn. Proficiat dames met de verdiende overwinning! Volgende week bekerweekend, waar we thuis Waregem mogen partij geven.

Scoorden voor Wibac: Marie-Hélène: 9, Margot: 13, Lotte: 5, Marlies: 2, Joyce: 1, Syme: 7, Justine: 5, Elke: 0, Lies: 2, Delphine: 5.

Scoorden voor Wielsbeke: L.Naessens: 2, A.Van Steenbrugge: 2, D.Vansteenkiste: 6, E.Van Branteghem: 4, A.Lippens: 3, N.Derammelaere: 6, T.Van Hemelryck: 0, N.Yde: 11, C.Denys: 5.