BBC Wibac dames - Torhout Lions | 44 - 49

Q1: 12-7

Q2: 15-12

Q3: 9-13

Q4: 8-17

Voor onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen ontvingen we Torhout, een zeer ervaren ploeg die net zoals ons nog niet verloren had. Het beloofde terug een spannende wedstrijd te worden.

Beide ploegen startten goed aan de wedstrijd. Het was Wibac dat als eerste wist te scoren: 4-0. Torhout reageerde meteen en kwam terug 4-5 voor. Onze Wibacse dames haalden alsnog knap de eerste quarter binnen met 12-7. Het tweede quarter diepte Wibac de kloof uit tot 15-7 na een rake driepunter. Torhout plaatste vervolgens een 0-8 en kwam terug tot 15-15. Onze dames reageerden hierop gepast en scoorden na enkele mooie uitgespeelde aanvallen 4 driepunters op rij. We gingen verdiend rusten met een 27-19 voorsprong. Het derde quarter diepten de dames hun voorsprong verder uit tot 33-19. Maar dan ging Torhout meer drukken en bij ons doken steeds meer slordigheden op in het spel. 36-32 na quarter 3. De vierde quarter zou cruciaal zijn. Torhout kwam hierin terug tot 40-40. Daarna scoorden beide ploegen elk om de beurt. Tot 44-45 was het razend spannend. Maar dan floot de scheidsrechter op 1 minuut van het einde een fout die er geen was in ons nadeel en Torhout klaarde de klus van aan de vrijworplijn: 44-49. Een misschien wel te vermijden nederlaag, na een zeer knappe eerste helft van onze dames. Er zat zeker meer in vandaag, maar er werden op de cruciale momenten nog te veel individuele fouten gemaakt bij ons. Op dat moment zagen we dat we nog bepaalde automatismen missen om de wedstrijd definitief over de streep te trekken tegen een ervaren tegenstander. Volgende week ontvangen we Oedelem en zullen we opnieuw knokken om de drie punten thuis te houden.

Scoorden voor Wibac: Marie-Hélène: 2, Margot: 15, Lotte: 14, Marlies: 0, Karo: 0, Joyce: 2, Sooi: 3, Justine: 0, Elke: 3, Lies: 0, Delphine: 5, Dagmar: 0.

Scoorden voor Torhout: J.Vermoortele: 4, L.Philippaerts: 2, E.Vanfleteren: 2, M.Lopez: 8, D.Tournoy: 8, V.Boydens: 11, E.Maes:2, L.Couvreur: 3, L.El Bazi: 9.