top of page

Torhout Lions A - Wibac Dames 72 - 63

1ste kwart : 16-10

2de kwart : 22-15

3de kwart : 18-19

4de kwart : 16-19


Een late zondagmiddagmatch voor onze dames in Torhout. Een ploeg die ook in de top 5 gerangschikt staat. Maar dat we van niemand bang hoeven te zijn, merkten we al in de eerste 6 competitiematchen.


We startten dan ook gemotiveerd aan de match, maar hadden het moeilijk met het hardere spel van Torhout dat vaak op het randje was en onbestraft bleef. Stand na quarter 1: 16-10.


Tweede quarter probeerden we maar misten overtuiging bij momenten en liepen verder wat achter de feiten aan. We leden te veel onnodig balverlies en lieten de kopjes bij momenten hangen. Stand bij de rust: 38-25.


Nog niet verloren, maar we zouden toch uit een heel ander vaatje moeten tappen wilden we nog aanspraak maken op de overwinning. We startten opnieuw niet goed, maar twee rake driepunters deden het geloof terug keren. Met een nu wel harde en strakke defense en terug het geloof in eigen kunnen, pakten we bal na bal af en kwamen plots wel vlot tot scoren. Zowel inside als outside waren onze dames nu wel bij de les en verkleinden de kloof terug tot 12 punten na quarter 3. 56-44.


Quarter 4 gingen de dames verder op hun elan en iedereen vocht voor wat hij waard was. De dames herleidden de achterstand al snel tot onder de 10 punten en Torhout begon toch te panikeren. De dames bleven gaan en kwamen tot op 5 punten terug met nog 2 vrijworpen bonus op 4 min 30 op de klok. Alles nog mogelijk. Na de time out werden de beide vrijworpen helaas gemist en konden we niet dichter komen. De tijd tikte nu in ons nadeel. Daarna kwamen er nog enkele kansen om dichter te komen maar de ballen draaiden in ons nadeel uit de ring. Torhout kwam terug tot scoren en we geraakten er niet meer bij. Op de vrijworplijn maakte Torhout er nog 9 punten van. 72-63 eindstand.


Een sterke tweede helft van onze Wibacdames die de wedstrijd nog bijna helemaal deden keren. Maar als we feller hadden gespeeld in de eerste helft, dan zat hier zeker meer in. We nemen mee naar de volgende matchen dat we er van bij het begin in moeten geloven. Volgende week een nieuwe kans thuis tegen Wielsbeke. Go ladies!

Speelden voor Wibac:

Marie-Hélène: 17, Karo: 13, Stephanie: 8, Syme: 10, Sooi: 0, Chayenne: 0, Lore: 5, Lies: 2, Delphine: 8.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page