top of page

Wibac Dames - Basket Desselgem A | 58-29

1ste kwart : 15-10

2de kwart : 15-9

3de kwart : 14-7

4de kwart : 14-3


Vanavond kregen we de dames van Desselgem op bezoek. Dit seizoen kwamen de teams nog niet tegen mekaar uit, het was de laatste wedstrijd van de heenronde die wat laat gepland stond. Onze dames wilden hun zegereeks heel graag verder uitbreiden.


Het eerste quarter startten onze dames meteen goed aan de match. Het shot viel goed binnen en het draaide meteen. Stand na quarter 1: 15-10. Het tweede quarter gingen we verder op ons elan en vonden ook inside goed de vrije man. Onze dames combineerden vlot en vonden mekaar vaak blindelings onder doel. Stand bij de rust: 30-19.


Het derde quarter bleven we volwassen spelen en hadden het nodige geduld in aanval. Desselgem vocht voor wat het waard was, maar liet na hun kansen af te werken.

Midden het derde quarter viel de wedstrijd stil, want Stephanie werd ongelukkig geraakt door een elleboog in haar middenrif. Ze hapte naar adem en moest noodgedwongen de strijd staken.


De dames & coach waren allen wat onder de indruk van de omstandigheden maar bleven er hun kop voor leggen. Niet alleen op het veld hadden we een echt team, maar ook naast het veld zagen we hoe hecht deze groep is met mekaar. Stephanie werd verder heel goed begeleid door de speelsters naast het veld en haar echtgenoot Joeri kwam verdere hulp verlenen. Onze dames namen niet veel risico’s meer in hun spel en speelden de wedstrijd volwassen uit.


Na de wedstrijd ontfermden we ons met de groep over Stephanie die met de MUG werd gebracht naar het ziekenhuis voor een echo. Gelukkig zagen ze ‘s avonds laat niks ernstigs op de echo en zijn we Stephanie niet voor lange tijd kwijt. Ooh ja voor we het vergeten te vermelden, we wonnen de wedstrijd uiteindelijk nog met 58-29.


Opnieuw een heel knappe overwinning van onze 8 dames vandaag die weer het beste van zichzelf hebben gegeven !!! Dikke proficiat dames, 5 op 5, straffe reeks! De woorden van een fiere coach! Volgende week ontvangen we thuis Waregem en zullen we er opnieuw ons kopke voor leggen, hopelijk met terug een fitte Stephanie erbij.

Speelden voor Wibac:

Karo: 11, Stephanie: 6, Syme: 2, Sooi: 12, Chayenne: 6, Valentine: 2, Lies: 0, Delphine: 19.

Comments


bottom of page