Wibac Dames - Basket SKT Ieper B | 49-44

1ste kwart : 8-7

2de kwart : 21-10

3de kwart : 11-15

4de kwart : 9-12

Voor onze eerste match van het nieuwe jaar kregen we Ieper tegenover ons, de nummer 4 van het klassement. We waren gebrand om een goede prestatie neer te zetten.

De eerste vijf minuten startten beide ploegen nogal nerveus. Het duurde enkele minuten vooraleer de eerste korf viel. Onze dames lieten heel wat kansen onbenut. Maar alsnog bogen ze een 0-4 achterstand om in een 8-7 voorsprong aan het eind van het eerste quarter.

Het tweede quarter namen onze dames de wedstrijd volledig in handen en we zagen enkele hele mooie combinaties.

Stand bij de rust: 29-17.

Het derde quarter ging het opnieuw goed op en af en was de spanning te snijden. Ieper kwam iets dichterbij. Stand na quarter 3: 40-32.

Het vierde quarter zou bepalend zijn. De vermoeidheid begon meer en meer toe te slaan bij onze groentjes waardoor er veel foute keuzes werden gemaakt. Ieper naderde via enkele goeie fastbreaks tot 40-36.

Een time out kreeg de kopjes net op tijd terug in de goede richting. We liepen terug verder uit naar 47-40. Onze dames speelden de wedstrijd als team volwassen uit en kwamen niet meer in de problemen.

Een eerste overwinning tegen een ploeg uit de top 5 is een feit en ze was meer dan verdiend ook. We hebben er opnieuw moeten voor knokken, maar dat zijn de mooiste!

Volgende week spelen we op zondag in Roeselare en gaan we terug voor de drie punten.

Speelden voor Wibac:

Marie-Hélène: 12, Marlies V.: 7, Stephanie: 12, Syme: 8, Sooi: 4, Chayenne: 0, Valentine: 1, Lies: 6, Delphine: 2.