top of page

Wibac Dames - BC Oostende Basket @ Sea A: 52 - 59

1ste kwart : 16-12

2de kwart : 9-15

3de kwart : 19-14

4de kwart : 8-18


Vandaag kregen we Oostende op bezoek, de nummer 3 van het klassement. Een team dat al enkele jaren samenspeelt.

We vertrokken vanuit onze eigen sterkte en startten stevig aan de wedstrijd. We sloegen al snel een kloofje en hielden Oostende zoveel mogelijk weg van doel.

We wonnen het eerste quarter met 16-12 na een sterk eerste quarter. Het tweede quarter ging het speltempo een beetje naar beneden en Oostende kwam meer en meer in de wedstrijd.


Stand bij de rust: 25-27


Het derde quarter startten we terug goed en hielden het tempo hoog. Onze dames brachten enkele hele mooie combinaties op de mat. Je ziet dat de machine meer en meer begint te draaien. Stand na quarter 3: 44-41 voor onze Wibac dames.

Het vierde quarter liep minder vlot en onze dames begonnen wat nerveuzer te spelen. De vloeiende combinaties kwamen er minder uit en we vergaten te scoren

en zo de wedstrijd dood te maken. Integendeel, Oostende nam terug de leiding. Met nog anderhalve minuut te gaan stonden we 3 punten achter. Helaas viel het shot niet meer binnen voor ons en moesten we fouten maken. Aan de vrijworplijn speelde Oostende de wedstrijd slim uit bij 52-59.


Het zat er zeker in vandaag. De dames waren ontgoocheld. Maar we speelden wel in defence onze sterkste wedstrijd van het seizoen.


We groeien elke week als team en beginnen mekaar steeds beter te vinden. We toonden ook vandaag dat we van niemand bang hoeven te zijn.

Volgende week ontvangen we leider Mibac voor de beker. Eens meten hoe ver we staan op dit moment tegen de sterkste ploeg van de reeks. Supporters, merci voor jullie massale aanwezigheid.

Speelden voor Wibac:

Marie-Hélène: 17, Marlies V.: 1, Karo: 5, Stephanie: 12, Syme: 14, Sooi: 4, Chayenne: 0, Lies: 0, Pauline: 0, Delphine: 4.

Comments


bottom of page