top of page

Wibac Dames - KBBC De Panne | 46-40

1ste kwart : 6-10

2de kwart : 14-10

3de kwart : 15-7

4de kwart : 11-13


Onze dames ontvingen vanavond De Panne, waarvan normaal gewonnen moest worden als we ons de heenmatch herinnerden. Maar het verschil met de heenmatch was dat we op de valreep maar aan 7 dames raakten, waaronder 1 speelster die eigenlijk nog niet hersteld was van ziekte. Maar we gingen alles geven en wilden de match absoluut winnen!


Onze dames startten goed aan de wedstrijd en kwamen al snel 4-0 voor. De Panne vond lange tijd het doel niet maar herstelde het evenwicht. Onze dames lieten veel kansen liggen en vergaten te scoren. De Panne daarentegen begon meer en meer in de wedstrijd te komen en won uiteindelijk quarter 1 nog met 6-10. Het tweede quarter namen de dames de wedstrijd iets meer in handen en draaiden de bordjes om naar 16-12. Maar enkele misverstanden in de slotfase zorgden ervoor dat we toch met een gelijke stand de rust in gingen: 20-20.


Een goed derde quarter zou nodig zijn wilden we afstand nemen van De Panne.

Onze dames liepen al snel uit naar 29-23 en sloten het quarter af bij 35-27. Deze voorsprong wilden onze groentjes niet meer weggeven. In het vierde quarter werd de kloof verder uitgebreid naar een maximale 12-puntenkloof: 44-32. De Panne drong nog even aan maar dichter dan 46-40 kwamen ze niet.

Meteen de vierde overwinning op rij voor onze dames die deze wedstrijd volwassen aanpakten ondanks dat er vele speelsters gemist moesten worden. Een mooie teamprestatie en onze plaats in de linkerkolom nog wat verstevigd. Volgende week wacht Desselgem, een team waar we nog niet tegen speelden dit seizoen maar waar we ook graag van zouden winnen.


Speelden voor Wibac:

Marlies V.: 2, Karo: 3, Stephanie: 20, Syme: 11, Sooi: 1, Chayenne: 2, Delphine: 7

Comments


bottom of page